Середа, 24.04.2024, 07:46 | Вітаю Вас Гість

ФК Карпати Львів

Головна » 2009 » Березень » 20 » «Дніпро» - «Карпати»: Олег Кононов краватки в подарунок не хоче
«Дніпро» - «Карпати»: Олег Кононов краватки в подарунок не хоче
16:17
У весняній частині чемпіонату України „Карпати” в трьох поєдинках одержали три переконливі перемоги з просто таки фантастичним сумарним рахунком 11:1. Натомість „Дніпро” за цей же проміжок часу до своєї скарбнички додав лише два пункти, забивши при цьому лише один гол. І якщо мінімальна гостьова поразка дніпрян від „Шахтаря” в принципі нікого не здивувала, то дві домашні нічиї в поєдинках з аутсайдерами чемпіонату – ФК „Львів” та „Іллічівцем” – стали неприємним сюрпризом для вболівальників одного з найпопулярніших і найтитулованіших клубів країни.

За такого стану справ, питання, як закінчиться очне протистояння „Дніпра” і „Карпат” (до речі, станом на сьогоднішній день сусідів по турнірній таблиці) у суботу в Дніпропетровську, на перший погляд виглядає риторичним. Адже згідно математичних законів інтрига в цій зустрічі повинна полягати лише в одному – якою в підсумку буде перевага гостей. Але футбол перш за все тим якраз і цікавий, що в ньому закони математики і логіки діють далеко не завжди.

Навпаки, суботній поєдинок на суперсучасній „Дніпро-Арені” викликає величезний інтерес якраз з огляду на те, що всі сподіваються перед перервою у чемпіонаті отримати відповідь на два питання. Перше, коли нарешті „Дніпро” вийде з кризи і почне демонструвати футбол, який від нього очікують вже більше року? І друге, чи зуміють „Карпати” в зустрічі з одним з грандів вітчизняного футболу продовжити свою переможну ходу?

Цікаво, що до другого запитання відношення є неоднозначним. Бо нині вже можна почути думки деяких фахівців і вболівальників на кшталт того, що мовляв навіть перемога карпатівців над дніпрянами аж ніяк не може бути достатнім підтвердженням зростання сили і авторитету „зелено-білих”. Пояснення у них дуже просте – „Дніпро” у своєму нинішньому стані аж ніяк не тягне на роль лакмусового папірця.

Однак така точка зору, незважаючи на вагомість об’єктивних аргументів її прихильників, все ж не є правильною. Хто б що не казав, а „Дніпро” – це є „Дніпро”, і цим все сказано. Достатньо оцінити кадровий потенціал команди Володимира Бессонова, в складі якої аж п’ятеро гравців національної збірної України, двоє – Грузії і один – Чехії, щоб зрозуміти – на „Карпати” чекає надзвичайно кваліфікований суперник. До того ж розлючений своїми невдачами в поточному сезоні і який горить величезним бажанням реабілітуватися перед своїми вболівальниками.

Інша справа, що й „Карпати” аж ніяк не відправляються у Дніпропетровськ з метою зробити господарям презент у виді трьох очок. Навпаки, карпатівці мають намір піти на невеличку перерву в чемпіонаті без жодних очкових втрат у 2009 році і в такий спосіб зробити подарунок своєму головному тренеру Олегу Кононову до дня народження – в понеділок, 23-го березня Олегу Георгійовичу виповнюється 43 роки. А краватку „зелено-білі” подарують йому якось іншим разом…

Представляємо нашого суперника:

Потопаючі „бєси”

Вже кілька років в Україні чекають, коли ж нарешті у вітчизняному футболі з’явиться третя сила, яка зможе скласти реальну конкуренцію „Динамо” і „Шахтарю”. Тривалий час претендентом номер один на цю роль вважався „Дніпро”. І дніпряни насправді були дуже близькими до цього. Мається на увазі період, коли „Дніпро” очолював Євген Кучеревський. Особливо всім було до вподоби, що одна з легенд українського тренерського цеху робила ставку виключно на футболістів з українським паспортом. Тоді „Дніпро” був настільки популярним в країні, що вітчизняні шанувальники футболу йому присвоїли навіть неофіційний титул народної команди України.

Однак довести справу до кінця Євгену Кучеревському так і не вдалося. Гравцям трохи бракувало класу, а керівництву клуба – терпіння. У підсумку все закінчилося відставкою Євгена Мефодійовича, яка, як засвідчив подальший розвиток подій, аж ніяк не пішла на користь справі.

Щоправда, коли Євгена Кучеревського замінив Олег Протасов, то на початку здавалося, що екс-голеадор дніпрян зуміє таки вивести команду на якісно новий рівень. Так саме „Дніпро” в минулому чемпіонаті пішов на зимову перерву у статусі лідера національного чемпіонату. Однак навесні все полетіло шкереберть і в підсумку дніпряни спочатку взагалі залишилися за межами трійки призерів, потім з тріском провалилися в Кубку УЄФА і нарешті почали кульгати на обидві ноги в літньо-осінній частині поточного чемпіонату. Тренерський штаб під орудою Олега Протасова дуже довго займався ротацією складу і зрештою „Дніпро” перетворився з чисто української команди на ще одну інтернаціональну бригаду, яких у нашому футболі нині більш ніж достатньо. Але врешті решт все це набридло керівництву клуба, який дуже багато вклав у команду коштів і достатньо довго очікував зрушень на краще, і замість Олега Протасова головним тренером було призначено іншу зірку радянського футболу Володимира Бессонова. 

Зазвичай зміна на тренерському містку, принаймні на перших порах, приносить позитивні зміни. Однак в даному випадку не сталося навіть цього. „Дніпро” як „мучив” себе та своїх вболівальників, так продовжує це робити і по сьогоднішній день. Нічого наразі не дали й кадрові зміни, які вже традиційно для „Дніпра” у міжсезоння були суттєвими. Зокрема упродовж зимової перерви табір дніпрян залишило вісім гравців. Захисники Богдан Шершун, Сергій Матюхін і Андрєй Єщенко та румунський нападник Іонуц Мазілу перейшли в столичний „Арсенал”; хавбек Олег Шелаєв та ще двоє оборонців – Денис Андрієнко і Олександр Грицай стали гравцями „Кривбасу”; а голкіпер Максим Старцев прийняв пропозицію „Таврії”. Натомість з оренди з Кривого Рогу повернулися в Дніпропетровськ захисники В’ячеслав Сердюк і Павло Пашаєв та хорватський хавбек Младен Бартуловіч. Став гравцем „Дніпра” і тепер вже екс-кіпер „Кривбасу” Євген Боровик. А найбільш суттєвого підсилення зазнала лінія атаки: контракти з дніпропетровським клубом підписали форварди національних збірних України і Грузії – Володимир Гоменюк („Таврія”) та Бека Гоцирідзе („Зестафоні”). Окрім того в заявку включені юні вихованці клубної школи Руслан Бабенко і Микита Полюлях. 

Якщо проаналізувати підготовку „Дніпра” взимку, то складається враження, що Володимир Бессонов так і не визначився з основним складом. В усякому разі на кожен контрольний поєдинок керманич дніпрян тасував склад немов колоду карт. І схоже, що нічого конкретного він так і не надумав. Все це призвело до того, що у трьох перших весняних матчах „Дніпро” набрав лише два пункти і забив тільки один гол. А якщо взяти ще й заключні поєдинки осені, то підопічні Володимира Бессонова в шести останніх турах тричі зіграли внічию і стільки ж разів зазнали поразки. Зрозуміло, що такий стан справ нікого в Дніпропетровську влаштувати не може. Тому сьогодні вже точаться розмови про можливу відставку Бессонова. І говорять про це не лише вболівальники „Дніпра”. Щоправда, офіційних заяв від керівництва клубу поки ще не було.

А найпарадоксальнішим є той факт, що при більш ніж посередній грі і дуже низьких результатах „Дніпра”, його гравці продовжують отримувати виклики до збірних своїх країн. Так, керманич національної збірної України Олексій Михайличенко для підготовки до чи не ключового матчу відбірної кампанії чемпіонату світу-2010 проти Англії на її полі запросив аж п’ятьох дніпрян – захисника Андрія Русла, хавбеків Максима Калініченка, Руслана Ротаня і Сергія Назаренка та нападника Володимира Гоменюка. Відверто кажучи, дуже дивне рішення Олексія Олександровича. Хоча, можливо, він знає щось таке, про що широкому загалу не відомо... Отримали запрошення до своїх національних збірних і грузинські легіонери Джаба Канкава і Бека Гоцирідзе та чех Маріо Холек. Окрім них Антон Каніболоцький і Євген Коноплянка викликані до української молодіжки, а Лінас Клімавічюс – до литовської. 

Тож, як бачимо, на „Карпати” в суботу чекає суперник, кваліфікація гравців якого ні в кого не викликає жодних сумнівів. Питання полягає лише в тому, чи зможуть вони нарешті довести, що вони є командою, яка може демонструвати видовищний футбол і досягати переможного результату. 

Вболівальники „Карпат” сподіваються, що „Дніпро” якщо й зможе всіх почати переконувати у своїй боєздатності, то почне це робити не раніше 22-го туру. А в суботу на „Дніпро-Арені” бал правитимуть хлопці в футболках з білими і зеленими вертикальними смугами. Для цього підопічним Олега Кононова потрібно зробити не так вже й багато – зіграти так, як вони це робили в кожному з матчів нинішнього року. І тоді навряд чи матиме значення, з яким наміром вийдуть на поле господарі. 

Орієнтовний склад «Дніпра» на матч проти «Карпат» (версія Інформаційного центру ФК «Карпати»):

Боровик, Дєнісов, Русол, Холєк, Лисицький, Ротань, Калініченко, Шахов, Коноплянка, Гоменюк, Гоцирідзе.

Переглядів: 814 | Додав: karpaty-lviv | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Міні-чат
Наше опитування
Найкращий гравець у складі "Карпат"

Результат опросаРезультати Все опросы нашего сайта Архів

Всего голосовало: 539
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
gfg
Календар
«  Березень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Пошук
Форма входу
Архів записів
Block title
Друзі сайту