Вівторок, 23.04.2024, 12:33 | Вітаю Вас Гість

ФК Карпати Львів

Головна » 2009 » Березень » 12 » «Карпати» - «Кривбас»: так хочеться продовження «банкету»
«Карпати» - «Кривбас»: так хочеться продовження «банкету»
21:08
У суботу, 14-го березня, «Карпати» на полі рідної «України» в матчі 20-го туру національного чемпіонату прийматимуть криворізький «Кривбас». Зрозуміло, після двох більш ніж переконливих виграшів на старті весняної частини сезону, вболівальники нашої команди вірять, що і в цій зустрічі їхні улюбленці в черговий раз потішать їх як феєричними атаками, так і надійними діями в обороні, і в такий спосіб продовжать свою переможну серію. 

Однак при цьому всім нам – і футболістам, і тренерам, і вболівальникам «Карпат» – потрібно чітко усвідомлювати, що зробити це буде нелегко. І це не банальні слова на кшталт того, що мовляв у футболі буває різне, а у вітчизняній Прем’єр-лізі відверто слабких суперників сьогодні немає. Просто тепер, після розгрому «Чорноморця» та «Іллічівця», до команди Олега Кононова змінився рівень вимог. І насамперед всіх цікавить відповідь на питання, чи насправді за зиму «зелено-білі» зробили такий великий крок вперед. Зрозуміло, неможливо кожен поєдинок вигравати з різницею в три – чотири м’ячі. Але так хочеться, щоб така впевнена хода карпатівців продовжувалася якомога довше! А головне, щоб у кожному матчі команда діяла з душею і тішила нас видовищним футболом та й ще при цьому не втрачала голову. Адже саме про такі «Карпати» львівський вболівальник мріє не один сезон. Хіба не так? То може, нарешті довгоочікувані сподівання починають збуватися?.. В усякому разі у двох перших весняних поєдинках до підопічних Кононова претензій, окрім тренерів, не було ні в кого. Сподіваємося, що і в суботу трибуни «України» після завершення матчу з «Кривбасом» проводжатимуть «Карпати» оплесками та скандуванням «Мо-лод-ці! Мо-лод-ці!».

Представляємо нашого суперника:

Фінанси – головна проблема. Таран – основна сила

«Кривбас» за винятком прем’єрного, брав участь в усіх чемпіонатах України часів Незалежності. А найбільшого успіху «червоно-біло-чорні» досягли наприкінці минулого тисячоліття, коли в сезонах 1998/1999 і 1999/2000 двічі поспіль виборювали бронзові нагороди. Однак після тих, як кажуть у Кривому Розі, «золотих» часів, у «Кривбаса» почався затяжний спад, який триває й понині. Достатньо сказати, що за останні вісім сезонів криворіжці лише одного разу (2001/2002) зуміли піднятися вище 10-го місця. Зате кілька разів «червоно-біло-чорні» були на грані пониження в класі. От і минулий чемпіонат «Кривбас» закінчив лише на 13-ій позиції.

Всі біди «Кривбасу» пов’язані в першу чергу з браком коштів. На сьогоднішній день в Україні ні для кого не секрет, що фінанси – проблема номер один для криворізького клубу. Причому така ситуація спостерігається вже не один сезон. І не один раз вже ставилося питання про те, що «Кривбас» може знятися з чемпіонату. Практично така ситуація виникає кожні півроку. Щоправда, кожен раз, причому як правило в останній момент, команді не давали «померти».

Якщо найслабшою ланкою в структурі ФК «Кривбас» є фінанси, то найсильнішою – без сумніву головний тренер команди Олег Таран, якого багато хто вважає одним з найфаховіших спеціалістів в українському футбольному сьогоденні. Саме він кожних півроку, маючи в своєму розпорядженні гравців, які або не підійшли більш заможним клубам, або яких віддали в «Кривбас» на правах оренди, примудряється створити колектив, який не лише доволі впевнено вирішує проблему збереження прописки в еліті, а й ще добряче псує нерви вітчизняним грандам. 

Першу частину поточного сезону «Кривбас», набравши як і «Карпати» в 17-ти матчах 19 очок, закінчив на 11-ій позиції. Але на відміну від «зелено-білих», взимку «червоно-біло-чорні» зазнали чергових суттєвих кадрових змін. З різних причин поїхали з Кривого Рогу кіпери Євген Боровик і Артем Куслій, оборонці В’ячеслав Сердюк, Павло Пашаєв, Олег Котелюх і Патрік Ібанда та півзахисники Віталій Шепетовський, Ігор Рожков і Младен Бартуловіч. Натомість Олег Таран запросив до своєї команди польових гравців Олександра Грицая, Олега Шелаєва (обидва – «Дніпро», Дніпропетровськ), Сергія Карпенка, Романа Каракевича (обидва – «Нафтовик», Охтирка), Юрія Буличова (ПФК «Олександрія»), Артурса Сілагайліса («Блазма», Латвія) та воротаря Євгена Дейнеко («Дніпро», Черкаси). Окрім них повернулися в «Кривбас» Денис Андрієнко («Дніпро», Дніпропетровськ) та кіпер Іслі Хіді («Алкі», Кіпр).

Незважаючи на традиційні фінансові проблеми, керівництво «Кривбасу» знайшло кошти, аби два тренувальних збори взимку провести в Туреччині, де підопічні Олега Тарана зіграли і серію контрольних спарингів. Треба зазначити, що результати «червоно-біло-чорних» в цих поєдинках на першому і другому зборах були абсолютно протилежними. Якщо упродовж першого збору «Кривбас» в трьох матчах зазнав двох поразок і лише один матч зіграв внічию (м’ячі 3 – 5), то на другому все відбувалося з точністю до навпаки: в п’яти поєдинках аж чотири перемоги і одна мирна угода (м’ячі 12 – 5).

Вдало підопічні Олега Тарана зіграли і в першому офіційному матчі в 2009 році. У гостьовій зустрічі з донецьким «Металургом», пропустивши першими на початку другого тайму, криворіжці завдяки влучному удару Руслана Костишина на 81-ій хвилині зуміли врятувати одне очко – 1:1. Натомість вдома минулої суботи «Кривбас» зазнав прикрої і абсолютно неочікуваної поразки від «Чорноморця» – 0:2. Причому програла команда Тарана, можна сказати, в класичному стилі: весь матч ніби то контролювала перебіг подій на полі, але так жодного разу і не пробила оборону одеситів, і при цьому ще й пропустила два м’ячі в свої ворота. Перший з них «моряки» забили зі стандарту, а другий – після стрімкої контратаки. 

По завершенні матчу з «Чорноморцем» керманич «Кривбасу» Олег Таран наговорив своїм футболістам купу «компліментів». Але можна не сумніватися, що робив він це не стільки піддавшись емоціям, скільки з прицілом вже на поєдинок з «Карпатами». З одного боку Таран, як хороший психолог, хотів у такий спосіб розізлити своїх гравців, а з іншого, приспати пильність карпатівців. Мовляв, подивіться яка в мене «гнила» команда, її можна брати голими руками. Але «Карпатам» у жодному разі не можна звертати увагу на всі ці висловлювання Тарана. Навпаки, потрібно ще більше сконцентруватися на суботньому матчі. А також пригадати гру в першому колі у Кривому Розі, коли було зафіксовано нічию – 1:1. Тоді «Карпати» мали чудовий шанс виграти, але Василь Кобін наприкінці зустрічі не реалізував пенальті. Сподіватимемося, що цього разу наші хлопці своє візьмуть сповна. 

Орієнтовний склад «Кривбасу» на матч проти «Карпат» (версія Інформаційного центру ФК «Карпати»): 

Хіді, Грицай, Грановський, Шелаєв, Андрієнко, Карпенко, Булку, Бюлюкбаши, Костишин, Максимов, Мелащенко.

Поєдинок молодіжних складів «Карпат» і «Кривбасу» відбудеться в п’ятницю, 13-го березня, на стадіоні СКА. Початок матчу о 13.00.

Переглядів: 779 | Додав: karpaty-lviv | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Міні-чат
Наше опитування
Найкращий гравець у складі "Карпат"

Результат опросаРезультати Все опросы нашего сайта Архів

Всего голосовало: 539
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
gfg
Календар
«  Березень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Пошук
Форма входу
Архів записів
Block title
Друзі сайту