Субота, 20.04.2024, 01:23 | Вітаю Вас Гість

ФК Карпати Львів

Головна » 2009 » Березень » 9 » футбол унiкальне явище!!
футбол унiкальне явище!!
11:24
Це слова легендарного футболіста та невтомного борця з расизмом – Ліліана Тюрама, з якими він звернувся до присутніх на конференції “Разом проти расизму” в Варшаві.
Тюрам, володар Кубку Світу, посол FARE, є одним з найчіткіших футбольних голосів. Він розповів про власний досвід зіткнень з расизмом, і як такі організації, як FARE та UEFA можуть спільно формувати футбольний світогляд у Європі.
“Усі ми народжуємось з упередженнями”, зазначив Тюрам. “Я багато працював з школах, спілкувався з дітьми. Коли я запитував – що Ви думаєте про чорношкірих людей – то чув у відповідь, що чорні швидко бігають та добре співають. Це, хоча і зовсім невинні, але все ж – упередження.”
“Футбол – це чудове явище, унікальний інструмент, за допомогою якого ми можемо подолати свої упередження. Завдяки йому, граючи, чи будучи вболівальниками – ми контактуємо з людьми. На нижчому рівні колір шкіри значення не має. Проте на найвищому рівні гра дуже часто супроводжується страхом. Коли виникають прояви расизму – клуби одразу намагаються відхреститись, кажучи, що не мають жодного впливу на організаторів. Тому потрібні мужні люди, які, коли подібні речі трапляються, можуть проявити ініціативу і сьогодні я бачу тут таких багато.”
Також Тюрам поділився своєю точкою зору, як теперішній економічний спад може повпливати на гру. "Під час економічної кризи є загроза того, що люди шукатимуть козлів відпущення серед тих, хто є іншими. Я працюю, щоб знищити расизм, і футбол має всі шанси, щоб опинитись за межами цієї скрутної ситуації.“
Його думки були відображенням того, що сказав на день швидше перший віце-президент УЄФА – Шенес Ерзік: “Я думаю Ви усі погодитесь зі мною, що футбол виходить за межі своїх кордонів, згладжуючи розбіжності та даючи волю людським пристрастям. Ви, день-в-день борючись за зменшення рівеня дискримінації та збільшення поваги як у футболі так і в цілому суспільстві, знаєте, наскільки важко згуртувати людей навколо ідеї, навіть такої значної, як наше прагнення до боротьби з усіма формами дискримінації.”
На скільки плідною була співпраця з УЄФА було показано за допомогою слайдів документації FARE “Разом проти расизму” та сюжетів про діяльність під час Євро-2008. Генеральний секретар УЄФА Девід Тейлор прокоментував: “За вийнятком декількох моментів поведінку фанів національних збірних не можна критикувати, і мені було дуже приємно спостерігати, як у фан-зонах та на стадіонах об’єднувались представники різних національностей. Це те, чим має бути футбол. Не антагонізмом, не образою, не жорстокістю – а лише святом спорту та відданою підтримкою вболівальниками улюбленої команди чи клубу”
Понад 300 осіб спілкувались в рамках засідань робочих груп, де обговорювались проблеми націоналізму, антисемітизму та циганських меншин. Більшість робочих засідань очолювались та координувались членами FARE.
Завершала день конференція з гравцями, яку очолював екс-гравець Манчестер Юнайтед та Тотенхем Хотспур – Гарт Крукс, до якого приєднались Пол Елліот, перший чорний капітан “Челсі”. Також по ходу дебатів до них приєднались Папа Самба Ба з МКС “Зніч” Пушков, Владімір Сендрей з циганського громадянського інституту та Роджер Герейро – гравець збірної Польщі та варшавської “Легії”.
Прикріплення: Картинка 1
Переглядів: 813 | Додав: SBT_FCKL_BOMB | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 2
2 fckl  
0
я тож smile smile smile

1 SBT_FCKL_BOMB  
0
я проти расизму!!!а ви!!! dry

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Міні-чат
Наше опитування
Чи зможуть "Карпати" у цьому сезоні пробратися у зону єврокубків?

Результат опросаРезультати Все опросы нашего сайта Архів

Всего голосовало: 433
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
gfg
Календар
«  Березень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Пошук
Форма входу
Архів записів
Block title
Друзі сайту