П`ятниця, 26.04.2024, 16:54 | Вітаю Вас Гість

ФК Карпати Львів

Головна » 2009 » Березень » 6 » Анатолій Рибак святкує 63 уродини!
Анатолій Рибак святкує 63 уродини!
12:26
Сьогодні, 27-го лютого, вітання з 63-річчям приймає Анатолій Рибак, колишній захисник «Карпат», який хоча й захищав честь нашого клубу лише один сезон, але встиг залишити в його історії яскравий слід.

Сезон 1971 року був особливим в історії «Карпат». Адже «зелено-білі» дебютували у вищій лізі чемпіонату СРСР. І якраз напередодні його старту керманичі нашої команди Ернест Юст і Карло Мільош для посилення конкуренції в лінії оборони запросили до Львова Анатолія Рибака, який демонстрував непогану гру в складі кишинівської «Молдови». Вихованець кримського футболу (Анатолій Рибак народився 27-го лютого 1946 року в Керчі) на пропозицію перейти в «Карпати» відгукнувся практично без роздумів: хто не хоче спробувати свої сили на найвищому рівні.

27-е червня 1971 року Львів очікував з особливим нетерпінням. Та що там Львів, вся Західна Україна не могла дочекатися, коли до столиці Галичини на офіційний матч проти «Карпат» приїде київське «Динамо». Про проблему зайвого квиточка говорити зайве. За офіційною інформацією за першим в історії поєдинків між «Карпатами» і «Динамо» очним побаченням з трибун стадіону «Дружба» (нині «Україна») на живо спостерігала 51 тисяча вболівальників. Це при тому, що офіційно на той час головна споруда Львова могла прийняти 48 000 глядачів. Але повірте автору цих рядків, який того дня мав щастя бути на трибунах, насправді народу було значно більше: десь біля 65 тисяч, а може й навіть трохи більше. В усякому разі, яблуку ніде було впасти, це точно!

І треба ж такому статися, що перед надпринциповим матчем у «Карпат» виникли більш ніж серйозні проблеми з оборонцями. Зокрема через травми не могла вийти на поле пара центральних захисників Ростислав Поточняк – Валерій Сиров. А щойно почався поєдинок, як вже на 6-ій хвилині зазнав ушкодження правий захисник Іван Герег. Справи «Карпат» виглядали зовсім кепськими. Але в тій зустрічі спрацював філософський закон життя: немає поганого, щоб на добре не вийшло.

Замість Івана Герега на поле вийшов Анатолій Рибак. Напевно, коли відбувалася заміна, ніхто й гадки не мав, що саме Рибак стане героєм зустрічі. Але трапилося саме так…

Щойно карпатівці провели вимушену заміну, як вже за хвилину після передачі верхом у виконанні Левка Броварського в район 11-метрової позначки наш центрфорвард Янош Габовда перестрибує знаменитих динамівських захисників Стефана Решка та Вадима Соснихіна і головою переправляє м’яч у сітку воріт Євгена Рудакова. А далі настав зоряний час Анатолія Рибака.

Трибуни ще не закінчили святкування першого голу своїх улюбленців у ворота команди Анатолія Севідова, яка до речі приїхала до Львова з гордим «0» у графі «поразки» в турнірній таблиці, як бальон вдруге опинився в сітці київських воріт. Причому гол вийшов просто красень! Анатолій Рибак метрів з 25-ти з такою силою вгатив м’яч у рамку, що Євген Рудаков, якого між іншим за підсумками сезону в 1971 році визнали найкращим футболістом СРСР, навіть не встиг підняти руки. 

Втретє зірватися глядачів зі своїх місць на трибунах «Дружби» Анатолій Рибак змусив за хвилину до свистка на перерву. І знову це був сольний номер у його виконанні. Захисник «Карпат» зі штрафного потужно пробив і м’яч від поперечки потрапляє в кіпера і вкочується у ворота. 

Гра закінчилася перемогою «Карпат» з рахунком 3:1. А от скільки літрів справжніх чоловічих напоїв вболівальники нашої команди того дня випили після матчу за звитягу своїх улюбленців і зокрема за голи-красені героя зустрічі Анатолія Рибака, сказати не зможе ніхто. Бо це просто не можливо зробити. Так само, як не можливо забути той матч і його героя!

Тож колишні партнери-карпатівці, ветерани та молоде покоління армії вболівальників нашої команди разом з керівництвом і всім колективом ФК «Карпати» від усієї душі вітають Анатолія Рибака з уродинамо і бажають йому міцного здоров’я, родинного щастя, матеріального достатку та всього найкращого. 

Многая літа, пане Анатолію!

ДОВІДКА

Анатолій РИБАК. Народився 27 лютого 1946 року у Керчі. Вихованець кримського футболу. Амплуа – захисник. Кар’єра в «Карпатах»: 1971 рік. Дебютував 16 травня 1971 року в матчі проти московського «Динамо». Зіграв 20 матчів, забив 3 голи. Окрім «Карпат» грав за команди «Авангард» (Керч), «Дніпро» (Дніпропетровськ), «Буковина» (Чернівці), «Чорноморець» (Одеса), СКА (Одеса), «Молдова» (Кишинів, Молдова). Майстер спорту СРСР. В 1971 році увійшов до списку 33-ох кращих футболістів України.

Переглядів: 1005 | Додав: karpaty-lviv | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Міні-чат
Наше опитування
Чи зможуть "Карпати" у цьому сезоні пробратися у зону єврокубків?

Результат опросаРезультати Все опросы нашего сайта Архів

Всего голосовало: 433
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
gfg
Календар
«  Березень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Пошук
Форма входу
Архів записів
Block title
Друзі сайту