Середа, 24.04.2024, 15:43 | Вітаю Вас Гість

ФК Карпати Львів

Головна » 2009 » Квітень » 2 » Не такі вже й «зелені»
Не такі вже й «зелені»
14:41
Карпатівська основа не змогла переграти карпатівських дублерів

Аби заповнити паузу в іграх чемпіонату, тренерський штаб «Карпат» не став шукати спаринг-партнера на стороні, а прийняв рішення провести "карпатівське дербі" між основним і молодіжним складами. Таке протистояння завжди цікаве перш за все питанням, чи вдасться молодіжці чинити гідний опір головній команді клубу. Цього разу молодь проявила себе з якнайкращого боку. 

У Романа Толочка перед грою виникли проблеми з визначенням складу. Лідери «зелено-білої» молодіжки – кіпер Андрій Новак, захисник Володимир Бідловський і форвард Юрій Фурта – в ці дні перебувають у таборі молодіжної збірної України. Щоправда, не мав у своєму розпорядженні всіх своїх підопічних і Олег Кононов. Олег Голодюк також знаходиться в команді Павла Яковенка, а Сергія Зеньова викликали до національної збірної Естонії. Окрім того не приймали участі в спарингу через невеличке ушкодження і застуду відповідно Іван Мілошевіч та Ігор Ощипко. Тому весь матч, формат якого складався з двох таймів по 35 хвилин, обидві команди провели без замін польових гравців. Після перерви на полі з’явилися лише свіжі кіпери.

«Карпати» - «Карпати» (молодь) – 0:0

«Карпати»:Романенко (Когут, 36), Пшеничних, Петрівський, Тубіч, Кобін, Гурулі, Ткачук, Худоб’як, Кополовець, Кузнецов, Кожанов.

«Карпати» (молодь): Іванов (Мартищук, 36), Сагайдак, О.Тарасенко, Є.Тарасенко, Гурський, Тістик, Мартинюк, Луцик, Сворак, Омельченко, Габовда. 

Як і очікувалося, гра розпочалася з атак основи, яка грала в смугастих футболках. Проте й молодіжка («зелені») не лише думала про безпеку власних воріт, а й за першої-ліпшої нагоди намагалася створити небезпеку у володіннях Романенка. І саме біля воріт Всеволода виникла перша небезпека в матчі. На 11-ій хвилині Петрівський завозився з м’ячем біля власного карного майданчика, і його обікрав Омельченко. Однак форвард «зелених» розгубився і пробив у «молоко». 

Якщо «зелені» в першому таймі свої контратаки проводили в основному лівим флангом, де активністю вирізнялися Сагайдак і Сворак, то «смугасті» при наступі використовували всю ширину поля. Підопічні Кононова багато атакували через фланги і по центру, а за нагоди наносили удари здалеку. Пильність Іванова, який у «Карпатах» на оглядинах, перевіряли Кожанов, Ткачук, Худоб’як. Більшість пострілів влучала в рамку, але кіпер з усіма ними впорався.

У другому таймі перебіг подій на полі змін не зазнав: основа продовжувала насідати на ворота тепер вже Мартищука, а молодіжка стійко оборонялася, сподіваючись упіймати свій шанс в контратаці. Причому після перерви «зелені», на відміну від першого тайму, в передній лінії основну ставку робили на Габовду, який діяв на правому фланзі. Щоправда, найкращий момент у команді Толочка мав Мартинюк, коли з лівого флангу змістився в центр, обігравши по ходу двох захисників, і опинився віч на віч з Когутом, але пробив надто неточно.

До середини другої 35-хвилинки «смугасті» діяли надто академічно. А от заключну чверть поєдинку вони відіграли значно активніше. В їхніх діях нарешті з’явилося справжнє бажання перемогти. Двічі гольові моменти для Кузнецова створював Кополовець, але в першому епізоді Сергій перекинув не лише кіпера, а й ворота, а в другому – його елегантному удару п’ятою забракло влучності: м’яч пройшов за лічені сантиметри від стійки. Тож фінальний свисток зафіксував нічию – 0:0. Цікаво, що після матчу «зелені» вітали один одного з таким результатом. Натомість більшість «смугастих» не приховувала свого розчарування. 

По завершенні спарингу своїми враженнями з кореспондентом Інформаційного центру поділився головний тренер «Карпат» Олег Кононов:

- Ми провели дуже хороший матч. Гра видалася доволі цікавою і змістовною. Загалом я задоволений діями обох команд, але особливо мені сподобалася наша молодь. Тішить, що хлопці прогресують. Вони непогано відіграли у весняних матчах молодіжної першості, а сьогодні я побачив, що вони здатні майже на рівних боротися й зі старшими суперниками. 

- У другому таймі команди створили чимало моментів, але голів так і не забили…

- З середи ми проводили щодня по два інтенсивних тренування, тому сьогодні грали на фоні втоми. До речі, ми вчора провели спільне тренування, наприкінці якого також зіграли невеличку двосторонню гру. Так-от, у ній голи були. А цінність спарингу не лише в тому, що ми заповнили паузу в чемпіонаті. Ми ще й побачили деякі недоліки в нашій грі, серед них і в атаці. Тепер над ними працюватимемо, готуючись до матчу з ФК «Харків». 

- Чи не було недооцінки суперника з боку основного складу?

- Можливо, десь трохи вона й мала місце. Хоча в бажанні перемогти я основі дорікнути не можу. Особливо в другому таймі. Але молодь виявила характер і довела, що її не так просто обіграти.

- З боку склалося враження, що деякі гравці основи, зокрема Кузнецов, не кожен епізод догравали до кінця. 

- Це ще один момент нашої роботи, і над ним ми також працюватимемо при підготовці до офіційних матчів.




Переглядів: 761 | Додав: karpaty-lviv | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Міні-чат
Наше опитування
Чи зможуть "Карпати" у цьому сезоні пробратися у зону єврокубків?

Результат опросаРезультати Все опросы нашего сайта Архів

Всего голосовало: 433
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
gfg
Календар
«  Квітень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Пошук
Форма входу
Архів записів
Block title
Друзі сайту